Opinie & Commentaar

'Sommige mensen zien in een verbrande tosti al een Salafistisch complot'

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Sommige mensen zien in een verbrande tosti al een Salafistisch complot'

Volgens druktemaker Pieter Derks is de tegenstelling absurd: "Dat je verward bent, sluit niet uit dat je ook nog heel veel andere dingen bent. Zoals een groot dichter en denker ooit zei: Everybody’s got a little outlaw in ‘em. Je kunt bijvoorbeeld prima verwarde man zijn en tegelijkertijd president van de Verenigde Staten."

Verwarde mannen en nieuws zijn als Waylon en het Songfestival: "Ze blijven maar terugkomen." Dit weekend was er een Syiër in Den Haag die drie mensen neerstak, en nu is de vraag: was het een verwarde man, zoals de politie meteen verklaarde, of was het een terrorist? Volgens Pieter Derks zijn dit twee categorieën die elkaar regelmatig overlappen: "Wat is eigenlijk het verschil? Is niet elke terrorist per definitie een verwarde man?"

Pieter Derks vindt het ook wonderlijk dat sommige mensen lijken te willen dat iets per se een aanslag is: "Want sommige mensen zien in een verbrande tosti al een Salafistisch complot. De vraag is: en dan? Wat als het zo is?"

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie