Opinie & Commentaar
BNNVARA

Een inclusieve samenleving, exclusief Jehova's

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Een inclusieve samenleving, exclusief Jehova's

De pogingen van de schooldirecteur om het mogelijke conflict via overleg met de leerlingen te sussen vindt druktemaker Arthur Umbgrove te prijzen. "Dat de uitkomst onbevredigend is, is een gevolg van de weeffout van onze samenleving waarin iedereen altijd maar zichzelf moet kunnen zijn."

Video niet beschikbaar

Afgelopen week ontstond er ophef over een schooldirecteur die verbood om zijn leerlingen een homostel te laten spelen in de eindmusical. "Niet omdat hij homofilie zelf onacceptabel vond, maar omdat hij bang was dat een van de leerlingen om die reden niet mee zou doen. De leerling was Jehova’s getuige", vertelt Arthur Umbgrove.

Quote

De homolobby is in Nederland nou eenmaal een stuk sterker dan de Jehova lobby.

Arthur Umbgrove

Vervolgens werd erover gepraat in de nieuwe talkshow van Margriet van der Linden. "Dit is M illustreerde haarscherp wat het dilemma is van een diverse, inclusieve samenleving. Ik vind de verontwaardiging van Van der Linden en al die anderen hypocriet. Ze zijn voor een inclusieve samenleving, exclusief Jehova's. De homolobby is in Nederland nou eenmaal een stuk sterker dan de Jehova lobby."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Druktemaker Arthur Umbgrove - Paradox van de inclusieve sameving

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie