Opinie & Commentaar

'Je moet niet alles willen weten van jouw kind'
BNNVARA

foto: pixabayfoto: pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Je moet niet alles willen weten van jouw kind'

Ouders horen niet alles te weten van hun kinderen. En je moet al helemaal niet de privéberichten van je kind lezen, zegt druktemaker Tom Lash in De Nieuws BV. Zelfs niet als het gaat om te zoeken naar antwoorden na de dood van je kind.

De ouders van het in 2012 omgekomen 15-jarige Duitse meisje krijgen toegang tot haar Facebook-account en bijbehorende Messengerberichten. Daaruit kunnen ze misschien afleiden of ze zelf voor de metro is gesprongen of is gestruikeld. Volgens Tom Lash zullen ze daar geen antwoorden vinden: "Ieder 15 jarig meisje heeft wel eens naar een vriendin gestuurd dat ze nog liever voor de metro springt dan voor haar geschiedenis proefwerk te leren. En niet al die meisje zijn gesprongen. Het krijgt pas achteraf een betekenis toegedicht."

De behoefte van de ouders snapt Tom Lash natuurlijk wel: "Alleen iedere ouder zal moeten leren accepteren dat je nooit helemaal zult weten wat er in je kind omgaat en waar ze mee bezig zijn, en snap dat het ook voor iedereen beter is dat je bepaalde dingen nooit zal weten."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie