Opinie & Commentaar

Uitlopen met Erben: 'Hoop op 30 kilometer klunen bij de volgende Elfstedentocht'

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Uitlopen met Erben: 'Hoop op 30 kilometer klunen bij de volgende Elfstedentocht'

Maurits Hendriks presenteerde deze week zijn boek waarin hij onder meer vertelt over het topsportklimaat in Nederland en de gebeurtenissen tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. "Een goed boek", vindt Erben Wennemars, maar het gaat volgens hem wel erg veel om de prestatie en minder om de persoon er achter.

Elke week gaat de oud-schaatser hardlopen met cameraman Kees en ondertussen geeft hij antwoord op vragen van luisteraars en kijkers. Deze keer gaat het bijvoorbeeld over het boek van Maurits Hendriks, de losersvlucht uit Rio, een klein beetje de Yuri-gate en natuurlijk de val van wielrenster Anoeska Koster in het snikhete Qatar. Erben: "Die meid had natuurlijk nooit mogen fietsen. We slaan met z'n allen door."

Dit zijn beelden van de val van Anouska Koster:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van het snikhete Qatar naar de Elfstedentocht: wat Erben betreft gaat het voor de tocht door Friesland flink dooien. "Ik hoop dat er dan 30 kilometer gekluund moet worden, dat werkt namelijk in mijn voordeel.."

Bekijk alles in onderstaande video. Heb je een vraag voor de volgende editie? Stuur hem naar de NPO Radio 1 app of tweet naar @denieuwsbv.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie