Opinie & Commentaar
BNNVARA

'We steunen May omdat het alternatief nog veel erger is'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'We steunen May omdat het alternatief nog veel erger is'

De afgelopen 36 uur maakte men zich druk om de brexit, maar druktemaker Dolf Jansen vindt het eigenlijk allemaal wel meevallen. "Om met de feiten te beginnen: ze kreeg ruim 200 stemmen vóór. Stel je voor dat dat in de Tweede Kamer zou gebeuren, dan zou je of 135% steun hebben in ons parlement, of de Russen hadden lopen klooien met de uitslagencomputer", zegt hij in De Nieuws BV.

En gister kwam er nog een vote of confidence waar May het vertrouwen kreeg van de meerderheid van het Lagerhuis. Dolf: "Dus alles waar May dik twee jaar mee bezig was, werd weggevaagd. Maar ze mag blijven. Of eigenlijk: moet blijven. Ik denk dat die uitslag betekent: we steunen jou omdat het alternatief nog veel erger zou zijn."

Dolf: "Onze premier zei direct na de uitslag in kleine kring 'het liefst zou ik ze alle 432 in elkaar beuken, maar dat kan natuurlijk niet'. De Britse krantenkoppen gingen van een deal zo dood als een dodo, via complete humiliation, naar Total Dismay. Ik had zelf erg gehoopt op de samenvatting van de afgelopen 2,5 jaar in de kop B r e x s h i t: Brexshit."

Druktemaker Dolf Jansen - Brexit

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie