Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Wees als Glennis Grace!'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Wees als Glennis Grace!'

Druktemaker Massih Hutak kan er niet duidelijk genoeg over zijn: wees als Glennis Grace! En het mooie is, je hoeft er niet eens voor te kunnen zingen. In De Nieuws BV neemt Massih de stand van het land door aan de hand van de liedjes die Glennis Grace zong in America’s Got Talent.

Stand van het land

Voor een aantal onderzoekers van de universiteit Leiden quote Massih de songtekst van Whitney Houston's Run To You. De onderzoekers publiceren vandaag een rapport waarin ze pleiten voor het etnisch registreren van elke arrestant, verdachte en veroordeelde. "Volgens hen is dit de enige manier om 'gericht beleid te maken en te evalueren'."

Nothing Compares to You draagt Massih op aan Howick en Lili, die wachten op hereniging met hun moeder: "Ik kan me zo voorstellen dat in de tussentijd de volgende songtekst van Prince door hun gedachten dwaalt." En het lied Never Enough, dat hoort bij het nieuws dat Nederland jaarlijks in de top-10 van de rijkste landen ter wereld staat. "Maar wat bepaalt onze rijkdom? Het Bruto Nationaal Product per hoofd? Volgens mij is een land net zo rijk als dat het zijn kinderen tegenmoet komt in de armoede die zij thuis oplopen."

'Een wereld vol Stef Bloks'

Massih: "Ik blijf het zeggen, lieve mensen: maak contact met elkaar en laat je niet ontmoedigen door een luie en bange overheid. In een wereld vol Stef Bloks, wees een Glennis Grace."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Druktemaker Massih Hutak - Glennis Grace

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Ster advertentie
Ster advertentie