Opinie & Commentaar
BNNVARA

Asfaltbrokken als tribune-ondergrond: 'Het gaat, zoals zo vaak, over je eigen ruimte zo groot mogelijk maken, ook ten koste van anderen’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Asfaltbrokken als tribune-ondergrond: 'Het gaat, zoals zo vaak, over je eigen ruimte zo groot mogelijk maken, ook ten koste van anderen’

"Stel je voor: je bent een rugstreeppad in de prachtige uitgestrekte duinen van Noord-Holland. Dan ontstaat het plan, om in uw favoriete leefgebied, de duinen rond Zandvoort, een oud racecircuit nieuw leven in te blazen", vertelt Dolf Jansen in De Nieuws BV.

Jansen: "En het ging gebeuren: de Groenste Formule 1 Race ooit, aldus de organisatoren, en waarom zouden die erover liegen?"

Iedereen blij, toch?

"Middenstand blij, VVD blij, autoracefanaten blij, inwoners van Zandvoort super blij, want een tuinhuisje of fietsenschuurtje kan nu voor een lang weekend aan 4 Ferrari fans worden weggezet voor een prettige 1.200 euro", zegt Jansen. "Wat kon er misgaan? Nou, niks, behalve dat wereldwijde virus. Ook als je in auto's van 12 miljoen euro per stuk rijdt."

Asfaltbrokken

"Race afgelast, de tijdelijke tribunes weggehaald, en de natuur kan weer natuur zijn. Oh nee, toch niet, las ik gisteren in Trouw", aldus Jansen. "Er blijken asfaltbrokken over een oppervlakte van 20.000 vierkante meter gestort te zijn."

"Dat asfalt bevat kankerverwekkende PAK's die bij regen wegspoelen. Het asfalt is ongetwijfeld makkelijk en goedkoop neer te plempen. En het was, dat zal u niet verbazen, nogal in strijd met de ontheffing van de milieuvergunning."

"Het vinden dat de regels niet voor jou gelden"

Jansen: "Het gaat zoals zo vaak, weer over je eigen ruimte zo groot mogelijk maken, ook ten koste van anderen, ook tegen afspraken in en over het vinden dat de regels niet voor jou gelden. En u, lieve rugstreeppad, kunt kapotvallen. Sorry."

Druktemaker Dolf Jansen - Asfaltbrokken

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie