Opinie & Commentaar
BNNVARA

Erben Wennemars: Op de Champs-Elysees win je pas na 3000 kilometer

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben Wennemars: Op de Champs-Elysees win je pas na 3000 kilometer

Dylan Groenewegen leverde een bijzondere prestatie. Hij won de sprint in de laatste etappe van de Tour de France. Als mensen dan zeggen: Ja, maar Kittel was er niet bij, dan zegt Erben: Ja, maar Dylan wel. Na 3000 kilometer fietsen.

Kiki Bertens barstte in huilen uit. Coach Raemon Sluiter springt meteen van de tribune af. Zijn pupil heeft een inzinking, want ze maakt domme keuzes, vindt ze zelf. Maar Raemon Sluiter komt met de wijze woorden: "Iedereen maakt domme keuzes. Het gaat om de waarde die je er aan hecht." Emotie hoort bij sport, zegt Erben Wennemars. Kiki Bertens heeft het geluk dat ze met Raemon Sluiter iemand heeft die haar daar mee om kan laten gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overwinning Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen pakt de mooiste overwinning uit zijn carrière: in een Tour waar hij elke keer te laat op gang lijkt te komen in de sprint, wint hij de laatste etappe op de Champs-Élysées. Critici vonden het een overwinning met een kanttekening: Kittel was eerder in de Tour uitgevallen en die was toch echt de sterkste in Frankrijk. Maar, zegt Erben, je moet er dan wél eerst komen, op die Champs-Élysées. Kittel lukte dat niet en Dylan wint.

Dat en de reden waarom Erben Wennemars tóch geen seizoenskaart koopt voor FC Utrecht, zie je in Uitlopen met Erben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Erben Wennemars bespreekt het sportweekeinde elke maandag bij De Nieuws BV.

Ster advertentie
Ster advertentie