Opinie & Commentaar
BNNVARA

'De kans dat je in een theater besmet raakt is kleiner dan de kans op een volwassen debat tussen Trump en Biden'

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De kans dat je in een theater besmet raakt is kleiner dan de kans op een volwassen debat tussen Trump en Biden'

De aangescherpte coronamaatregelen zorgen bij de cultuursector voor veel onduidelijkheid. Of theaters open, of dicht moeten is in handen van de veiligheidsregio's. Pieter Derks heeft in De Nieuws BV een alternatief verzonnen voor alle theaters: beschouw jezelf als kerk.

Video niet beschikbaar

Hoe Mark Rutte zeker weet dat alle kerken in Nederland veilig zijn, maar de theaters het bij hun lokale Bruls moeten navragen is een raadsel voor Pieter Derks. "Heeft Rutte alle kerken bezocht? Gaan er sowieso nooit meer dan 30 mensen naar de kerk? Of heeft Mark Rutte afspraken gemaakt met God, ongeveer zoals met de winkeliers – anderhalve meter afstand is niet verplicht, maar God mag overtredingen wel afstraffen. Het blijft gissen."

Derks verwacht dat de meeste veiligheidsregio's wel zullen inzien dat het theater veilig is, maar hij heeft ook een alternatief als een theater geen ontheffing krijgt. "Beschouw jezelf als kerk. Laten we eerlijk zijn: dat is het ook. Mensen komen er op een afgesproken tijd in hun zondagse kloffie heen voor hoop, troost, inspiratie, contact, muziek, fantasie, moraal, reflectie en een wijntje natuurlijk."

Druktemaker Pieter Derks - Theater

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie