De Nederlandse ggz pleit voor een herstelplan mentale gezondheidszorg na corona

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Nederlandse ggz pleit voor een herstelplan mentale gezondheidszorg na corona

Jacobine Geel van de Nederlandse ggz wil dat het nieuwe kabinet met een herstelplan komt voor de mentale weerbaarheid na de coronacrisis. "Denk niet dat als deze crisis voorbij is, iedereen mentaal fit is”, zegt de voorzitter bij Spraakmakers.

Geel heeft namens de Nederlandse ggz maatregelen aangedragen om de schade aan de mentale gezondheid na de coronacrisis op te vangen. Dat deed ze middels een brief aan informateur Mariëtte Hamer.

Geel denkt dat de mentale golf door corona nog moet komen. “We staan voor de uitdaging om de geestelijke gezondheid en mentale weerbaarheid van alle getroffenen - jongeren, werknemers en mensen die toch al kwetsbaar waren - te herstellen”, schrijft ze in de brief.

Preventie

De Nederlandse ggz wil dat het belang van investeringen en preventie in de geestelijke gezondheidszorg bovenaan het lijstje komt bij het sluiten van een regeerakkoord. “Fysiek én mentaal welzijn behoeft een lange termijnvisie en agenda.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie