Zo blijft je groente langer vers

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zo blijft je groente langer vers

In de supermarkt zie je steeds vaker groenten die voorgesneden en voorverpakt zijn. En deze groenten lijken langer goed te blijven dan de groenten die je thuis snijdt, merkt verslaggever Thomas Schuurman op. Hoe kan dat? Spraakmakers ging langs bij Hessing Supervers voor het antwoord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Extra toevoegingen?

Worden er in zo’n verpakking met voorgesneden groenten dan extra producten of gassen gespoten, vraagt de verslaggever zich af. "Nee, dat is niet zo", zegt Michiel van ’t Hek, van Hessing Supervers.

De groenten zijn vers en er wordt niets aan toegevoegd. Wel zijn er verschillende dingen belangrijk om de groenten ook echt vers te houden, zegt hij.

Ultiem geheim

Binnen 24 uur moeten de gesneden groenten in de supermarkt liggen. De temperatuur is daarbij erg belangrijk. Zo moet sla bijvoorbeeld onder de 7 graden blijven. Ook is er een ultiem, maar simpel geheim: scherpe messen. "Het is belangrijk dat de groenten niet gaan tranen", zegt Michiel van ’t Hek.

Kwetsbare groente

Als voorbeeld noemt Van 't Hek de paprika, die soms moeilijk te snijden is. "Het is een kwetsbare groente." Als je dit niet goed snijdt, gaan de randen sneller een proces van aftakeling in, vertelt hij.

Video niet beschikbaar

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie