Geschiedenis

Andere Tijden lanceert nieuwe podcast

foto: Andere Tijdenfoto: Andere Tijden
  1. Nieuwschevron right
  2. Andere Tijden lanceert nieuwe podcast

[NTR] Andere Tijden, het geschiedenisprogramma van de NTR en VPRO met reportages over (bijna) vergeten gebeurtenissen uit de recente geschiedenis, is er nu ook als podcast. Dompel je onder in het verleden en de verborgen verhalen uit het rijke geschiedenisarchief van Andere Tijden.

{podcast audio="127234" caption="Andere Tijden podcast: trailer" }

Luister hoe pensionado’s in de jaren zeventig de Spaanse Costa veroveren, hoe communisten zich verzetten in de Zaanstreek en hoe de laatste bedevaarttrein vertrekt naar Lourdes.

Presentatoren Mirjam Gulmans en Steven Smit voeren gesprekken met ooggetuigen afgewisseld met fragmenten uit het geluidsarchief. Gebeurtenissen van lang geleden, die soms verrassend veel gelijkenissen vertonen met de actualiteit van vandaag.

Aflevering 1: Indorock

In de eerste aflevering hoor je zanger en gitarist Woody Brunings van de Crazy Rockers en presentator Dick Zuydwijk van het radioprogramma Van Indorock tot Nederpop over hoe Indorock de Nederlandse muziekindustrie eind jaren 50 op zijn kop zette. Het zijn de zogenaamde ‘Indorockers’ die als eersten de rock-'n-rollmuziek naar ons land brengen.

Na de onafhankelijkheid van Indonesië komen zij met hun familie naar Nederland. Ze nemen in hun bagage de rock-'n-roll uit Amerika mee die in hun land van herkomst al razend populair is. Bands als de Tielman Brothers en The Crazy Rockers brengen de Indorock vervolgens naar de hitlijsten.

{podcast audio="127272" caption="Aflevering 1 - Indorock: de aftrap van rock-'n-roll in Nederland" }

Andere Tijden podcast

De nieuwe podcast van Andere Tijden is vanaf nu te vinden op NPO Radio1 of op het podcastplatform van jouw voorkeur. Elke donderdagochtend verschijnt een nieuwe aflevering.

Ster advertentie
Ster advertentie