Economie
NOS

ABN Amro gaat 15 procent van alle banen schrappen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ABN Amro gaat 15 procent van alle banen schrappen

ABN Amro schrapt tot en met 2024 ongeveer 15 procent van alle banen, zegt de bank in een 'strategie update'. De meeste banen vervallen na 2022. Economieverslaggever Charlotte Waaijers sprak voor het NOS Radio 1 Journaal met Robert Swaak, CEO bij ABN Amro.

"Het gaat vooral om een nieuwe koers waar ABN Amro heen wil. Het gaat hen heel erg om de toekomst en ze willen erg benadrukken dat ze kijken naar waar ze goed in zijn en waar ze geld mee kunnen verdienen. Maar het is natuurlijk heel erg ingegeven door de slechte omstandigheden. De inkomsten van ABN Amro staan al enige tijd onder druk. Ze verdienen, net als andere banken, minder aan het geld dat ze uitlenen. Dus er moet wat veranderen, en dit is dan onderdeel van het plan om 700 miljoen te bezuinigen", zei Waaijers in het NOS Radio 1 Journaal.

Video niet beschikbaar

Nog veel onduidelijk

Volgens de bank zal gekeken worden of mensen wier baan verdwijnt ergens anders binnen de bank aan het werk kunnen. "De gevolgen voor onze medewerkers gaan we beperken door natuurlijk verloop en omscholing naar rollen waarin wij de komende jaren tekorten voorzien", staat in een persbericht. Of dat betekent dat er geen gedwongen ontslagen vallen is niet duidelijk.

De inkomsten van ABN Amro staan al enige tijd onder druk. Zo verdient de bank net als andere banken minder aan leningen.

Eind vorig jaar werkten er zo'n 18.000 mensen bij de bank, van wie 14.800 in Nederland.

ABN Amro

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie