Economie
KRO-NCRV

MKB Nederland denkt dat banken ondernemers snel tegemoet komen in coronacrisis

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. MKB Nederland denkt dat banken ondernemers snel tegemoet komen in coronacrisis

Jacco Vonhof van MKB Nederland verwacht dat banken ondernemers tegemoet gaan komen bij het aflossen van de vaste kosten en leningen in de coronacrisis. Vonhof is met de banken in gesprek om de kosten zoals huur of hypotheek uit te stellen. "Ik denk en verwacht dat ze snel met die stap gaan komen."

Eerder hebben de ECB en de Nederlandse Bank de buffers die banken verplicht moeten aanhouden om geld te mogen uitlenen verlaagd, zodat ze makkelijker de kredietkraan kunnen openzetten.

Hypothecaire lening

Vooral het verruimen van de hypothecaire lening van een half jaar voor ondernemers is iets waar MKB Nederland hard voor pleit. "Verruim de leningen met een half jaar zodat je geen aflossing hoeft te betalen. Dan verandert er eigenlijk niks. We verlengen alle hypotheken en leningen met een half jaar en dan gaan we daarna weer betalen."

Ook doet MBK een groot appel op de particuliere investeringsmaatschappijen, beleggers en vastgoedbezitters om dezelfde rekkelijkheid te tonen naar hun hurende ondernemers. "Geef ondernemers de ruimte om even niet af te lossen, de huur te halveren of een paar maanden niet te betalen. In de wetenschap en overtuiging dat het daarna weer gaat gebeuren."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws over het coronavirus, sport, entertainment of ontwikkelingen uit het buitenland; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie