Economie
AVROTROS

Van diepe schulden naar een spaarrekening? Zo kan het

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van diepe schulden naar een spaarrekening? Zo kan het

Ooit raakte ze zelf flink in de schulden. Die schuld werkte ze binnen 3 jaar weg en nu is ze de trotse bezitter van een goede som spaargeld. Tegenwoordig adviseert Renée Lamboo zelf financiële instellingen. En haar blog, PorteRenee.nl, over persoonlijke financiën, is de grootste van Nederland. In Stax&Toine vertelt ze hoe ze uit de schulden kwam en een spaarrekening vulde.

Video niet beschikbaar

2008 was voor Lamboo een financieel rampjaar. Haar huis stond financieel onder water, haar relatie liep op de klippen en haar werk als journalist en publicist was geen vetpot. Ze moest gedwongen verhuizen, en dat leverde 40.000 euro schuld op.

"Toen kon ik kiezen. In een hoekje zitten huilen of de schouders eronder en mezelf uit de schulden vechten." Binnen 3 jaar was Lamboo uit de schulden.

Geen extra's

Hoe los je 40.000 euro in 3 jaar af? "Ik heb heel hard gewerkt en ik ging weer samenwonen, wat natuurlijk ook hielp. En alle extra's moeten er gewoon uit. Niet meer uiteten. Ik ging naar een andere supermarkt, uit dozen. Dat was voor mij echt een andere wereld. En ik dacht na wat ik van te voren de hele week ging eten. Maar ook alle abonnementen opzeggen, verzekeringen oversluiten."

Lamboo maakte een lijst met al haar uitgaven en keek per aspect waar ze op kon besparen. Toen Lamboo uit de schulden was ging ze door met zuinig leven en bouwde ze een spaarrekening op. "Toen werd het ook wel een sport. Maar de verwarming staat gewoon bij ons aan hoor, niet heel hoog en we houden het wel gezellig."

Beluister dit hele onderwerp hier terug

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie