Economie
AVROTROS

D66: KLM moet geen vakantievluchtjes-maatschappij worden

foto: pixabayfoto: pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. D66: KLM moet geen vakantievluchtjes-maatschappij worden

Tachtig procent van de KLM-vloot staat beton te vreten op Schiphol. Het bedrijf krijgt mogelijk extra staatssteun. De vraag aan Jan Paternotte, Kamerlid voor D66, is dan ook of er aan die extra steun ook voorwaarden verbonden worden. "KLM moet geen vakantievliegtuigmaatschappij worden", zegt hij in dr Kelder en Co.

Video niet beschikbaar

"Wanneer weten we of de redding van KLM doorgaat?", vraagt dr Kelder. "Dat weten we niet, er wordt druk gespeculeerd. Het bedrijf geeft zelf aan dat ze het zonder extra staatssteun niet langer dan een maand uithouden", zegt Paternotte.

"Moeten er dan nog voorwaarden aan verbonden worden?", wil de presentator weten. "Het is wel belangrijk dat KLM voor die staatssteun iets terugdoet", zegt Paternotte. "Dat moet iets zijn wat andere luchtvaartmaatschappijen niet kunnen. Het is belangrijk dat Schiphol als internationale hub overeind blijft. Dat moet KLM vooral doen."

"Internationale bedrijven vestigen zich in Nederland omdat ze weten dat ze vanaf Schiphol de hele wereld over kunnen vliegen. Die functie moet KLM overeind houden. Ze moeten zich niet ontwikkelen als een soort vakantievluchtenmaatschappij", zegt Paternotte.

Geen vluchten naar Ibiza dus, wel naar alle werelddelen en ook met name gericht op de zakelijke markt.

Jan Paternotte over voorwaarden aan steun KLM

Ster advertentie
Ster advertentie