Economie
EONOS

VNO-NCW: ruimhartiger noodpakket voor bedrijven nodig

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. VNO-NCW: ruimhartiger noodpakket voor bedrijven nodig

Als het aan werkgeversorganisatie VNO-NCW ligt, moet het kabinet een ruimhartiger noodpakket instellen voor bedrijven. Met name seizoensbedrijven en horeca moeten worden geholpen, zegt voorzitter Hans de Boer in Langs de Lijn En Omstreken. "Ze verdienen geen euro, maar maken wel kosten."

Hans de Boer reageert in Langs de Lijn En Omstreken

Video niet beschikbaar

De Boer miste in de persconferentie van premier Rutte een visie op de economie. "Ik hoorde niks over banen die op de tocht staan, over bedrijven die failliet gaan. Dat vind ik zuur naar mijn leden toe."

"Het is heel belangrijk om de gezondheidsdruk te managen, maar tegelijkertijd gebeurt er wel een economische ramp", zegt hij. "Die ramp kan gigantisch zijn. Dan raken heel veel mensen hun baan kwijt."

Hans de Boer (VNO-NCW) reageert op persconferentie Rutte

Faillissementen

Waar De Boer het woord 'zuur' gebruikt, is zijn collega van Koninklijke Horeca Nederland minder mild. Dirk Beljaarts is boos, zegt hij in de uitzending. Horeca-bedrijven moeten dichtblijven tot 20 mei, nog ongeveer een maand.

"Er wordt totaal geen perspectief gegeven!" zegt Berjaarts. "Veel ondernemers zien het zwaar in." Hij verwacht veel faillissementen, ondanks de NOW-regeling voor bedrijven. "Veel ondernemers zullen denken dat het goedkoper is om de tent te sluiten en iedereen naar het UWV te sturen."

Koninklijke Horeca Nederland is boos

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie