Economie

Podcast De Dag: Kan Corona leiden tot een wereldwijde recessie?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Kan Corona leiden tot een wereldwijde recessie?

[NOS] Hoe langer de uitbraak van het coronavirus duurt en hoe meer landen ermee te maken krijgen, hoe groter de economische schade wordt. Ondertussen valt hier en daar het r-woord: recessie.

Vorige week verloren de beurzen wereldwijd 10 tot 15%, deze week waarschuwt de OESO dat de groei van de wereldeconomie door het coronavirus 0,5% lager uitvalt en vanochtend presenteerde het Centraal Planbureau verschillende groeiverwachtingen voor Nederland, afhankelijk van hoe snel het virus tot staan wordt gebracht.

{podcast audio="125069" caption="#533 - Kan Corona leiden tot een wereldwijde recessie?" }

In podcast De Dag zet Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING, uiteen hoe het kan dat een griepachtig virus ook de economische wereld zo in zijn greep krijgt, wat het betekent voor onze portemonnee en of centrale banken nog middelen hebben om het tij te keren.

Impact

Volgens Blom is de impact van het coronavirus op de economie tot nu toe 'beperkt negatief' en hangt alles af van hoe lang de uitbraak duurt en hoe ver de voorzorgsmaatregelen gaan. Chinese lokale overheden hebben sterk gestuurd op het voorkomen van alle risico's. Voor de Nederlandse economie zou het goed zijn als de Nederlandse overheid het hoofd koel houdt en proportioneel reageert.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie