Economie
EO

Baas uitzendbureau: 'In sommige sectoren is te weinig salaris betaald'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Baas uitzendbureau: 'In sommige sectoren is te weinig salaris betaald'

In bepaalde sectoren zijn de salarissen te laag geweest. Dat zegt algemeen directeur Jeroen Tiel van uitzendbureau Randstad in Geld of je Leven. "Ik denk dat je kunt stellen dat in bepaalde sectoren de salarissen te laag zijn geweest in relatie tot de werkdruk." Vooral op de luchthavens was dat het geval volgens Tiel. Ook zullen we de komende jaren nog rekening moeten houden met een personeelstekort, denkt de baas van Randstad.

Toch kan een salaris van bijvoorbeeld 11 euro per uur wel volgens de afspraken zijn geweest, vindt Tiel. "Per definitie is dat conform de afspraken die er gemaakt zijn. Dan doen we als Randstad zeker niet mensen tekort". Het verhogen van lonen ziet Tiel als een positieve ontwikkeling. "Op onze luchthavens worden voor een tijdelijke periode lonen verhoogd om tegemoet te komen aan de werkdruk. Je ziet ook de cao-onderhalingen laten zien dat lonen gaan stijgen en dat is een positieve beweging".

Personeelstekort
We gaan nog jarenlang kampen met personeelstekorten in verschillenden sectoren, denkt Tiel. "Vooral in de zorg, logistiek en onderwijs. Daar hebben we heel veel mensen nodig". Er is een structureel tekort aan arbeidskrachten, bedrijven moeten zich daarop voorbereiden, vindt Tiel. "Voor werkgevers is het cruciaal om te realiseren dat het echt heel krap is, en dat gaat voorlopig niet anders worden. Het is niet morgen over en ook niet overmorgen over".

Toch ziet Tiel ook kansen: "Het is ook een enorme kans om te kijken naar het potentieel in Nederland. Laten we deze situatie gebruiken om het voor ons allemaal beter te maken".

Jeroen Tiel over arbeidskrapte en lonen.

Ster advertentie
Ster advertentie