Economie

Ex-Intertoys-ondernemers beginnen nieuwe speelgoedketen
NOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ex-Intertoys-ondernemers beginnen nieuwe speelgoedketen

Het rommelt in de wereld van de speelgoedwinkels. Vooral door de opmars van internet zijn er de afgelopen jaren zo'n 300 speelgoedzaken verdwenen. Maar sommige zelfstandige winkeliers zien door die harde sanering juist weer kansen.

Een groep van zeven ex-Intertoys-franchisers kondigt vandaag de oprichting aan van een nieuwe speelgoedketen: Jase & Joy. In eerste instantie gaat het om tien winkels in onder meer Amersfoort, Amstelveen, Eindhoven en Purmerend.

'Weinig visie op de toekomst'

Eén van die franchisers is Wijnand den Uyl. Hij heeft al jaren twee speelgoedwinkels, in Bussum en Amersfoort-Noord. Tot voor kort stond er Intertoys op de gevel, maar nu begint hij aan een nieuw hoofdstuk. "Ik voelde me er niet meer thuis", vertelt hij in het NOS Radio 1 Journaal. "Leveringen waren te laat, er waren veel wisselingen in de directie. Intertoys had ook weinig visie op de toekomst, ze bleven voor mij te veel bij het oude."

Intertoys ging begin dit jaar failliet. Al snel werd er onder de paraplu van het Portugese bedrijf Green Swan een doorstart gemaakt. Vorige maand verkocht Green Swan het bedrijf alweer aan Blokker, ooit jarenlang eigenaar van speelgoedzaken als Intertoys, Toys XL en Bart Smit.

Ster advertentie
Ster advertentie