Economie
KRO-NCRV

Voormalig Tata-topman: maak Tata Steel IJmuiden weer een Nederlands bedrijf

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Voormalig Tata-topman: maak Tata Steel IJmuiden weer een Nederlands bedrijf

Oud-president-commissaris van Tata Steel Nederland, Jacques Schraven, zegt in Spraakmakers dat hij Tata Steel in IJmuiden graag terug in Nederlandse handen ziet komen. "Ik zou het heel prachtig vinden. Op de lange termijn is dit de toekomst voor IJmuiden: dat het weer een Nederlands, beursgenoteerd bedrijf wordt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het rommelt al dagen bij Tata Steel in IJmuiden na het gedwongen vertrek van directeur Theo Henrar. Het personeel is het niet eens met het ontslag en heeft zich tegen de Europese directie gekeerd.

Er zijn grote zorgen over de toekomst van wat ooit de vermaarde Hoogovens IJmuiden was. Milieueisen gaan volgens Schraven een hoop investeringsgeld kosten.

De oud-president-commissaris vermoedt dat IJmuiden dit op eigen kracht nog wel kan opbrengen, maar niet als het moederbedrijf in India besluit het Europese avontuur te staken. Hij pleit er daarom ook voor dat Europa op “enigerlei wijze” dit probleem zelf oplost en zoekt naar een verzelfstandiging van Tata Steel Europe.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie