Economie
KRO-NCRV

Anderhalvemetereconomie voor veel bedrijven niet rendabel

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Anderhalvemetereconomie voor veel bedrijven niet rendabel

De anderhalvemetereconomie is niet voor alle ondernemers rendabel. Dat zegt MKB Nederland-voorman Jacco Vonhof in Spraakmakers. "Onze oproep is dat als je deze fase ingaat, er ook een tweede steunpakket nodig is.”

Vonhof ziet dat er maatschappelijk behoefte is om meer te mogen en is blij dat het kabinet hier ruimte aan wil geven. Samen met werkgeversorganisatie VNO-NCW coördineren zij de totstandkoming van de zogenaamde 'coronaprotocollen'. Dat zijn voorwaarden voor bedrijven om weer open te mogen, zoals bijvoorbeeld die anderhalve meter afstand.

Rendement

Maar voor veel bedrijven in het MKB, met name in de horeca, is het bedrijfseconomisch helemaal niet rendabel om op te starten met de anderhalve meter. Vonhof: "Zij kunnen zo nooit rendement maken. Of je vraagt ze om maar de helft van hun omzet te behalen, of een biertje wordt tien euro en de hoop is dat wij dat dan gaan betalen."

Daarom pleit hij – naast het eerste noodpakket aan steun – voor een plan zodat horecanemers niet masssaal onderuit gaan. Vonhof: "Je moet naast de maatschappelijk functie ook nadenken over de bedrijfseconomische."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie