Cultuur & Media
AVROTROS

Emma Wortelboer: 'BN'ers, kap met boeken schrijven!'

foto: Eigen foto Emmafoto: Eigen foto Emma
  1. Nieuwschevron right
  2. Emma Wortelboer: 'BN'ers, kap met boeken schrijven!'

"Ik vind het verpakt narcisme, al die ego-documenten", zegt Emma Wortelboer over BN'ers die een boek schrijven. "Te veel mensen doen dat, daar moeten ze echt mee kappen", aldus de tv-maker en presentator in MISCHA!.

#347 - Emma Wortelboer: 'BN-ers moeten echt kappen met boeken schrijven' - MISCHA!

"Ik vind het kapitaliseren van gebeurtenissen", zegt Wortelboer over mensen die een boek schrijven over iets wat in hun leven is gebeurd. "Al die uitgevers die een bekend persoon aan de mouw trekken en zeggen: heb jij nog iets meegemaakt? Schrijf erover. Het stoort mij dat iedereen dat maar doet."

Wortelboer wordt zelf vaak gevraagd een podcast te maken, vertelt ze. "Dat vind ik toch een beetje creatieve armoede. Wat ben ik dan aan het doen? Gewoon een beetje praten, dat heeft te weinig vlees."

Hysterisch gillende keukenmeid uit de Randstad?

Wortelboer vindt het overigens niet erg een hysterisch gillende keukenmeid genoemd te worden. "Ik heb mijn momenten, zoals toen bij het Songfestival. Dat kan ik niet ontkennen."

Het predikaat "grachtengordelmeisje" is dan weer níét juist, vindt de programmamaker. "Dat snap ik dus nooit, mensen denken dat ik uit de Randstad kom. Maar dat is allesbehalve het geval - ik kom uit Manderveen, Twente. Daar wonen 642 mensen."

#347 - Emma Wortelboer: 'BN-ers moeten echt kappen met boeken schrijven' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie