Cultuur & Media
KRO-NCRV

Dit zijn de nominaties voor de Woutertje Pieterse Prijs voor beste kinderboek

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de nominaties voor de Woutertje Pieterse Prijs voor beste kinderboek

De nominaties voor de Woutertje Pieterse Prijs 2022 zijn bekend. Frits Spits maakte de laatste twee nominaties bekend in De Taalstaat en daarmee is de lijst compleet.

De nominaties

De boeken die dit jaar zijn genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs zijn Terra Ultima van Raoul Deleo & Noah J. Stern (Lannoo), Schaduw van Toet van Lida Dijkstra & Djenné Fila (Luitingh-Sijthoff), Viruswereld van Marc ter Horst & Wendy Panders (Gottmer), Zonder titel van Erna Sassen & Martijn van der Linden (Leopold), De meisjes van Annet Schaap (Querido) en De Tunnel Anna Woltz (Querido)

Woutertje Pieterse Prijs

De Woutertje Pieterse Prijs is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. De jury bekroont sinds 1988 kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. Vorig jaar ging de prijs naar Hele verhalen voor een halve soldaat van Benny Lindelauf en Ludwig Volbeda.

De Taalstaat (KRO-NCRV)

Frits Spits presenteert iedere zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur De Taalstaat op NPO Radio 1. Een vrolijk en informatief programma over, je verwacht het niet, de Nederlandse taal. Frits Spits interviewt bekende schrijvers, dichters en muzikanten, ingewikkelde taalkwesties worden beantwoord en 'vergeten' woorden worden verzameld. Volg De Taalstaat op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie