Naar homepage
Cultuur & Media

Comeback 'The Fresh Prince of Bel-Air' wordt drama in actuele setting

foto: Flickrfoto: Flickr
  1. Nieuwschevron right
  2. Comeback 'The Fresh Prince of Bel-Air' wordt drama in actuele setting

The Fresh Prince of Bell-Air komt terug! Zelfde serie, zelfde naam maar met een compleet andere context. Het wordt namelijk een hard-hitting drama in een actuele setting. "Van een sitcom heeft hij een doorwrocht drama gemaakt", zegt filmhistoricus Omar Larabi in De Nieuws BV.

De oorspronkelijke serie ging over de klassestrijd tussen zwarte Amerikanen. Will Smith speelt een personage die afkomstig is uit een arme buurt in Philadelphia en verhuist naar een rijke buurt in Los Angeles. "Maar in de nieuwe serie", speculeert Larabi, "gaat het misschien ook wel over het afkomst-component. Waar komen mensen vandaan?"

Kansenongelijkheid grotere rol

Larabi denkt dat de kansenongelijkheid die zwarte of gekleurde Amerikanen ervaren in hun leven een grotere rol van betekenis krijgt in de reboot van The Fresh Prince. "Het lijkt er ook op dat de nieuwe Bel-Air niet meer draait om de humor omdat er misschien ook wel wat minder te lachen valt."

Daarmee speelt de serie in op de huidige tijd en situatie in Amerika. Volgens Larabi zijn er ook genoeg redenen te noemen waarom de oude serie in het huidige tijdsbeeld niet gemaakt zou worden: "Al is het omdat de twee hoofdschrijvers van de serie ook wit waren. Maar ook de humor die in de serie zit, die zinspeelt nog niet echt op wat het betekent om als zwart persoon geboren te worden en dat zal in de reboot wel het geval zijn."

{youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=kD3ISIM_kU8" start="false"}

Amerika van nu

Volgens journalist en Amerikakenner zegt de reboot wat over het Amerika van nu. "Als je terugkijkt in de historie van zwarte families in Amerika op televisie, dan had je de Cosby Show, wat een zwarte familie verpakt in een witte familie was eigenlijk. Bij The Fresh Prince konden zwarte en witte mensen zich erin herkennen. En nu gaat het echt om de volle omvang van de ervaring van het zwart zijn."

Verschillende streamingdiensten willen natuurlijk de reboot op hun platform laten zien. Dus waar hij te zien komt en wanneer dat gaat zijn, is nog onduidelijk.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie