Cultuur & Media
NTR

In gesprek met de familie van Jellie Brouwer

foto: Clemens Rikken
  1. Nieuwschevron right
  2. In gesprek met de familie van Jellie Brouwer

Traditiegetrouw sluit Kunststof het jaar af met een serie familiegesprekken, live te horen tussen 19.00 en 20.00 uur op NPO Radio 1. De reeks trapt dit jaar op bijzondere wijze af: vanavond (maandag 25 december) zijn Philip Kroonenberg en Patsy Kroonenberg te gast, de man en oudste dochter van de dit jaar overleden Kunststof-presentator Jellie Brouwer.

Vragen stellen was de tweede natuur van Jellie Brouwer. Meer dan twintig jaar sprak ze voor Kunststof op geheel eigen wijze talloze mensen uit de cultuur- en mediawereld. Jellie was oprecht geïnteresseerd in wie zij een uur lang tegenover zich had.

Philip Kroonenberg

Philip is singer-songwriter en psychotherapeut. Spelen en zingen zijn van jongs af aan zijn lust en zijn leven. In februari 2024 komt zijn nieuwe album uit: Wherever You Are, een eerbetoon aan Jellie. Op dit album wordt hij bijgestaan door dochters Patsy, Dunja en Lynn.

Patsy Kroonenberg

Patsy is afgestudeerd als actrice en theatermaker en speelde dit jaar haar eigen solovoorstelling Totale Treurnis. Samen zingen en muziek maken met haar vader en zussen zat er al vroeg in – al was het toen nog niet serieus. Dat werd het wel bij Philips plaat Some More Time (2019). En uiteindelijk is ze zelfs een keer mee geweest op tournee.

foto: Privé foto familie Kroonenberg

Jellie, Dunja, Patsy, Lynn, Philip

Kerstweek Kunststof

Verder zijn deze week te horen:

Dinsdag 26 december - broers Jan en Nico Haasbroek

De tweelingbroers Jan en Nico Haasbroek vieren op 17 december hun tachtigste verjaardag. Journalist Nico Haasbroek werkte bij de VARA en werd later hoofdredacteur bij het NOS Journaal. Jan Haasbroek is journalist en was omroepbestuurder. Hij is bekend van zijn werk bij de VPRO en latere functies bij Stad TV Rotterdam en de Humanistische Omroep.

Woensdag 27 december - vader Dane Clark en zoon Alain Clark

Het is 15 jaar geleden dat zoon Alain Clark en vader Dane Clark een hit scoorden met het nummer Father & Friend. Alain Clark is een singer-songwriter, bekend van hits zoals Blow me away en This ain't gonna work. Deze winter brengt hij een kerstsingle uit met Trijntje Oosterhuis: What U Doing For Christmas. Zijn vader Dane Clark is soulzanger. Hij zong in de band Dane & The Dukes of Soul.

Donderdag 28 december - dochter Nicole Terborg en moeder Jetty Mathurin

Journalist Nicole Terborg maakte de podcastserie Kweekje, mi kwekipikin. Ze gaat in de podcast in gesprek met haar moeder, cabaretier Jetty Mathurin, over de taboes rond het fenomeen: kweekje. Kweekjes zijn kinderen die tijdelijk bij familie of een ander gezin worden ondergebracht. Nicole was zelf als kind een kweekje.

Kunststof

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:00 en 20:00 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie