Cultuur & Media
KRO-NCRV

Arnon Grunberg als voetbaltrainer: 'Ik wil Telstar naar de eredivisie brengen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Arnon Grunberg als voetbaltrainer: 'Ik wil Telstar naar de eredivisie brengen'

Hij liep mee bij het leger, in het circus en onlangs in een slachterij. Voor zijn nieuwe project denkt schrijver Arnon Grunberg aan de voetballerij. "Ik zou heel graag Telstar willen trainen", zegt hij bij Spraakmakers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om een (sub)cultuur van binnenuit te leren kennen, dompelt de schrijver, columnist en essayist zich onder in verschillende werelden. "Ik sprak Wim Kieft ooit in De Balie. Hij zei dat iedereen voetbaltrainer kan zijn. Je hoeft daar helemaal niet voor te voetballen."

Volgens Kieft kan Grunberg de grote clubs vergeten, maar zou hij het wel kunnen proberen bij Telstar. "Dus ik ben daar geweest in IJmuiden en de voorzitter vond het een mooi idee", zegt Grunberg.

Voetbalwereld

De subcultuur bij een club als Telstar fascineert hem. Het is voor de schrijver de kunst om iedere keer weer een connectie te maken met de mensen uit de wereld waar hij zich in bevindt. "Dat geldt voor iedereen. Of ik nu met een slachter praat of een samenzweerder. Als mensen het idee hebben dat ik alleen maar kom om over hen te oordelen, dan kan ik beter naar huis gaan. Dan krijg je niets te horen."

Grunberg zou voordat hij bij Telstar aan de slag gaat, eerst een trainerscursus willen volgen zodat hij ook wat kennis meeneemt naar de grasmat. "En ik heb ook wel ambitie. Ik zou Telstar naar de eredivisie willen brengen."

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Luister naar het hele gesprek met Arnon Grunberg bij Spraakmakers:

Ster advertentie
Ster advertentie