Cultuur & Media
KRO-NCRV

Wat weet je van polariserende snoepjes, tanks en de bondscoach? Speel de Nationale Nieuwsquiz

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat weet je van polariserende snoepjes, tanks en de bondscoach? Speel de Nationale Nieuwsquiz

Test iedere vrijdag je nieuwskennis bij NPO Radio 1 in de Nationale Nieuwsquiz van Spraakmakers. Welk snoepmerk past de reclame aan omdat het te 'woke' en polariserend was? Hoeveel tanks levert Duitsland aan Oekraïne? En wie is de nieuwe bondscoach?

Speel mee op de radio

De Nationale Nieuwsquiz is onderdeel van het programma Spraakmakers (KRO-NCRV) en wordt elke dag uitgezonden tussen 11:15 en 11:30. Wil je ook meespelen op de radio? Geef je dan op. De nieuwskenner van de week wint 100 euro!

NPO Radio 1 studio

Als je deelneemt, krijg je meteen een uniek kijkje in de keuken van de radio. Je wordt namelijk ontvangen in de studio waar alle NPO Radio 1-programma’s worden uitgezonden. Je ziet de redactie van Spraakmakers aan het werk (niet te dichtbij, anders zie je de antwoorden van de quiz) en natuurlijk kun je je nieuwskennis eens echt laten testen door presentatoren en quizmasters Ghislaine Plag, Roos Abelman of Carl-Johan de Zwart.

Wil je ook meespelen op de radio? Geef je dan op voor de Nationale Nieuwsquiz en speel mee op de radio. De nieuwsquiz is onderdeel van het programma Spraakmakers (KRO-NCRV) en wordt elke dag uitgezonden tussen 11:15 en 11:30. De nieuwskenner van de week wint 300 euro!

Ster advertentie
Ster advertentie