Cultuur & Media
NTR

Bijzonder interview met Renate Dorrestein in Kunststof

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bijzonder interview met Renate Dorrestein in Kunststof

Renate Dorrestein komt met een nieuwe roman, Reddende Engel. In een interview met De Volkskrant vertelde ze onlangs dat ze een ongeneeslijke vorm van kanker heeft. In Radio Kunststof spreekt Jellie Brouwer vanavond met Renate Dorrestein.

In Reddende Engel, Dorresteins twintigste roman, komt een jonge vrouw door een noodlottig ongeval op een boerderij om het leven. Twee jaar later arriveert de verteller van dit verhaal op de plek des onheils. In deze roman keert Dorrestein terug naar de door haar geliefde gothic novel.

Reddende Engel zou dus haar laatste roman kunnen zijn. ''Ik was natuurlijk nog niet ziek toen ik eraan begon, ik was zelfs al heel ver toen ik de diagnose kreeg: één hoofdstuk van het einde verwijderd'', vertelt Dorrestein in De Volkskrant. ''Maar aan de wetmatigheden die het verhaal stelde, kon ik niets meer veranderen, als ik dat al had gewild.''

Toch heeft ze alweer een idee voor een nieuw boek. ''Natuurlijk ga ik aan de slag met een nieuw boek'', zegt de schrijfster in De Volkskrant. ''Slokdarmkanker of niet, het zou toch raar zijn als ik ineens iets heel anders zou doen.''

Jellie Brouwer spreekt vanaf 19.00 uur met Renate Dorrestein, in Radio Kunststof, op NPO Radio 1. Het gesprek is na afloop terug te luisteren via Gemist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie