Cultuur & Media
AVROTROS

Patrick van Veen van MAFS: Waarom vrouwen mannelijke energieverspillers willen

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Patrick van Veen van MAFS: Waarom vrouwen mannelijke energieverspillers willen

"Vrouwen vinden mannen die energie verspillen aantrekkelijk", vertelt gedragsbioloog Patrick van Veen in MISCHA!. 'Energieverspillers' zijn zaken die niet meteen bijdragen aan levensonderhoud, aldus Van Veen. "Zingen, beeldhouwen, kunst maken, dat trekt vrouwen aan."

#200 - Patrick van Veen - MISCHA!

Creatieve mannen kunnen - zo denken vrouwen - het zich veroorloven zich bezig te houden met zaken die niet meteen bijdragen aan levensonderhoud, vertelt Van Veen. "Er zijn zelfs onderzoekers die zeggen dat dat is hoe kunst ontstaan is. Om te verleiden. Je verspilt letterlijk energie, je kunt immers beter gaan jagen en graan verbouwen, dan kun je jezelf voeden."

En wat vinden mannen aantrekkelijk?

Omgekeerd letten mannen er bij vrouwen vooral op of ze vruchtbaar zijn. Volgens Van Veen zeggen lichaamsverhoudingen mannen ook iets over de vruchtbaarheid van de vrouw. "Mannen willen vaak dat vrouwen een bepaald percentage lichaamsvet hebben. En ook bij mannen speelt energie een rol. In verleidingsprocessen is het demonstreren van je energie heel belangrijk."

#200 - Patrick van Veen - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie