Cultuur & Media

Jan van Poppel wint Marconi Award voor Aanstormend Talent 2023

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan van Poppel wint Marconi Award voor Aanstormend Talent 2023

NPO Radio 1-presentator Jan van Poppel wint de Marconi Award voor Aanstormend Talent 2023 bij de uitreiking van de RadioRing. De presentator van onder andere het radioprogramma De Nacht van BNNVARA werd door de vakjury beschouwd als 'eigenwijs, inhoudelijk sterk en voor zijn leeftijd al enorm ver'.

De Prijs

Van Poppel kon zelf niet bij de uitreiking zijn. Hierom nam zijn producer, Maarten van Wijk, de prijs in ontvangst: "Jan is fantastisch. Het is onwijs lachen om met hem samen te werken."

"Het winnen van de Marconi Award voor Aanstormend Talent is een prachtige erkenning voor makers die hard aan de weg timmeren in het audiolandschap. Mijn felicitaties gaan uit naar Jan, die dat niet alleen fantastisch op NPO Radio 1 en NPO Klassiek doet, maar ook met zijn podcast Keihard Klassiek", zegt Jurre Bosman, directeur NPO Audio. Samen met Maarten van Wijk maakt Jan van Poppel de podcast Keihard Klassiek op NPO Klassiek.

Quote

De kracht van radio is immers verbinding maken met elkaar via mooie muziek en gesprekken die te denken geven

Jan van Poppel

LinkedIn

Op de dag van de uitreiking plaatste Jan van Poppel een bericht op LinkedIn. In dit bericht vertelt hij over zijn nominatie: "Het voelt een beetje onwerkelijk, ongemakkelijk, maar ook heel erg leuk!" Verder komt Van Poppel in het bericht terug op een verhaal van een luisteraar, wat Van Poppel later overtuigde "de mooiste baan ter wereld" te hebben. "Abs verhaal maakte dat ik nauwelijks meer uit m’n woorden kwam, en dat live op Radio 1. Normaal gesproken een nachtmerrie, nu niet." Dit verhaal droeg hij, weliswaar van tevoren opgenomen, op nadat hij werd benoemd tot winnaar aanstormend talent.

Marconi Oeuvre Award voor Ghislaine Plag

De prestigieuze Marconi Oeuvre Award gaat dit jaar naar voormalig NPO Radio 1-presentator Ghislaine Plag. Ze nam vorige maand afscheid van haar programma Spraakmakers (KRO-NCRV), dat ze de afgelopen zes jaar heeft gepresenteerd. Stefan Stasse, zelf winnaar van de Marconi Oeuvre Award in 2021, verraste zijn ex-collega Plag met deze kroon op haar fantastische radiowerk. De jury van de Marconi Award over Plag: "Ghislaine is als geen ander in staat om écht contact te hebben met die onmisbare luisteraar."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie