Cultuur & Media
KRO-NCRV

Ghislaine Plag reageert op winnen Marconi Oeuvre Award: 'Onvoorstelbaar'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ghislaine Plag reageert op winnen Marconi Oeuvre Award: 'Onvoorstelbaar'

De Marconi Oeuvre Award is uitgereikt aan niemand minder dan Ghislaine Plag. De voormalige presentatrice van Spraakmakers reageert in het radioprogramma op de onderscheiding: "Ik werd erdoor overvallen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voor Plag was het "heel gek" om in haar voormalige programma te praten over haar Marconi Oeuvre Award. Bovendien was het een "onvoorstelbaar" moment voor de presentatrice. "Ik werd erdoor overvallen. En als je bedenkt wie er allemaal instaan, dat zijn helden van mij op radiogebied."

Plag werd gisteren verrast met de onderscheiding terwijl ze dacht bij de opnames van een hoorspel te zijn. "Ik was helemaal enthousiast, ik vind het hoorspel fantastisch", zegt de presentatrice. Stefan Stasse, bij wie ze de opnames had, wist wat er ging komen. "Ik had niet door dat het kleine studiootje volhing met camera's en microfoons." Hieronder zie je hoe dat eraan toeging:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De onderscheiding raakt Plag. "Het wordt door een vakjury uitgereikt. Dat voelt wel als een eer als je collega's je zo waarderen", zegt de presentatrice. Maar het voelt ook "heel raar" voor Plag. "Ik ben geen groentje, maar voor m'n gevoel ben ik net bezig. Ik dacht: we noemen het gewoon oeuvre deel één."

Ster advertentie
Ster advertentie