Cultuur & Media
KRO-NCRV

Roadtrip Nederland: Shanghai, Parijs, Almere

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Roadtrip Nederland: Shanghai, Parijs, Almere

Deze week openen veel vakantielanden de grenzen, maar Spraakmakers blijft voorlopig in eigen land. Verslaggever Roy Heerkens maakt een roadtrip langs de onontdekte pareltjes van Nederland en komt op een onverwachte plek uit: een bijzondere parkeergarage in Almere.

Verhalen van Spraakmakers: vakantie in eigen land – deel 2

Video niet beschikbaar

Almere is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als je het over vakantie hebt. Omdat 50 procent van de Nederlanders aangeeft dit jaar vakantie in eigen land te zullen vieren, verlegt verslaggever Heerkens zijn grenzen. Want om over Almere te oordelen, moet je er eerst geweest zijn.

Moderne architectuur

Gids Paul Meekel van de VVV Almere leidt mensen langs de moderne architectuur van Almere. "We dalen de trap af naar de onderwereld, de benedenwereld van de garage." De Hospitaal Garage is de grootste parkeergarage van de stad. In heel Almere kunnen ruim 6000 auto's ondergronds geparkeerd worden. Het is een beetje de trots van de stad. "Als je omkijkt, zie je de diepte van de garage pas echt", zegt Meekel.

Liefhebbers van moderne architectuur kunnen hun hart ophalen in Almere. Het stadscentrum is bedacht door niemand minder dan architect Rem Koolhaas en grote internationale namen hebben op hun beurt een stempel op de binnenstad gedrukt.

Dus voor toparchitecten hoef je volgens Meekel niet naar Shanghai, Parijs of Brazilië, maar kun je deze zomer het beste op vakantie naar Almere!

Verhalen van Spraakmakers: vakantie in eigen land – deel 2

Video niet beschikbaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie