Cultuur & Media
NTR

Paul Haenen biedt Nederland troost in deze tijden

foto: Paul Haenenfoto: Paul Haenen
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul Haenen biedt Nederland troost in deze tijden

Troost in bange dagen van corona. Paul Haenen schiet Nederland te hulp de komende dagen met zijn nationale troostzender Radio Oranje op het YouTube-kanaal Betty Asfalt TV. "Maak er wat van!", adviseert Paul Haenen in Kunststof.

'Dat je voelt dat je in hetzelfde schuitje zit'

"Stimuleer elkaar om niet bij de pakken neer te gaan zitten", spreekt Paul enthousiast. "Dat is het ergste wat je kunt doen. Steek de handen uit de mouwen. Iedereen kan nieuwe dingen ontdekken. Je moet van de gelegenheid gebruik maken. Zo denk ik eigenlijk altijd."

Quote

Je moet elkaar symbolisch de hand geven

Paul Haenen

"De werkelijkheid is erg. We zitten in een idiote situatie, volkomen crisis. Mensen worden steeds nerveuzer. Mensen moeten ook ontspannen, ander houdt je leven op, dan word je daar weer gek van. Je moet niet teveel in paniek raken.

Quote

Er zal veel niet doorgaan. Je moet incasseren en dat heeft ook wel iets moois

Paul Haenen

Je moet elkaar symbolisch de hand geven en elkaar moed inspreken. En proberen elkaar ook nog wel aan het lachen te brengen. Ik wil horen hoe mensen er op een vrolijke manier mee omgaan. Dat mensen tot de ontdekking komen dat ze kunnen schrijven of dat ze een goed gesprek hebben met hun man of vrouw."

Rol van de NPO

"Ik vind het wel noodzakelijk dat je ook een zender hebt waar niet alleen het actuele nieuws is over corona, maar waar ook wat verstrooiing is", vervolgt Paul. "Ik wil eigenlijk ook duidelijk maken dat de publieke omroep daar een taak heeft. Dat zij hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Ik kan de directeur van de NPO vragen, maar ik dacht, ik kan beter zelf gewoon meteen beginnen. En dan kunnen anderen zien dat het werkt."

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie