Cultuur & Media
NOS

Radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen zoekt een nieuwe stem

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen zoekt een nieuwe stem

Al sinds het begin, in 1976 is zijn stem dagelijks te horen op NPO Radio 1. Zinnen als "Buiten is het twaalf graden, binnen zit...", zullen niet onbekend in de oren klinken. Het zijn woorden van radio-icoon Hans Hogendoorn. Na 48 jaar zal Hogendoorn in februari zijn laatste tune inspreken. Zijn opvolger wordt gezocht via een publiekswedstrijd, waaraan iedereen mee kan doen. Een opname insturen kan nog tot en met zondag 14 januari.

Video niet beschikbaar

De wedstrijd

De wedstrijd is afgetrapt in de uitzending van NOS Met het Oog op Morgen met een interview met Hans Hoogendoorn. Iedereen kan tot en met zondag 14 januari via de speciale online opnamestudio de intro van het Oog inspreken. Onder leiding van Oog- en NOS Journaal-presentator Rob Trip kiest een vakjury vervolgens de winnaar. Andere juryleden zijn Nieuws en Co-presentator en NOS-stemcoach Fleur Wallenburg, plaatsvervangend hoofdredacteur van NOS Nieuws Bart Leferink en Fernando Halman, de stem van NPO Zapp, dj en stemacteur.

Doe hier mee met de wedstrijd

(Werkt de knop niet? Ga dan naar www.nos.nl/destem)

De vervanger

"Eigenlijk is Hans Hoogendoorn onvervangbaar", vertelt Rob Trip. "Zijn geluid is in wezen dat van een aloude dorpsomroeper, dat vind je niet meer." Trip is heel benieuwd naar de stemmen die binnen gaan komen. De jury zoekt in ieder geval geen kopie van Hans, het moet een eigen geluid zijn. Wél moet de nieuwe stem net zo goed passen bij het tijdstip, het tempo en de toon van het programma. Het programma dat dagelijks in het uur voor middernacht op NPO Radio 1 terugkijkt op de dag en vooruitkijkt op morgen.

50 jaar Hans Hogendoorn op de radio

50 jaar Hans Hogendoorn op de radio

50 jaar Hans Hogendoorn op de radio

Hans Hogendoorn

De stem van Hans Hogendoorn (76) was te horen in bijna 17.000 uitzendingen van NOS Met het Oog op Morgen. Hogendoorn vindt het jammer dat zijn stem uit het programma verdwijnt. 48 jaar geleden, op 5 januari 1976, sprak hij immers bij het allereerste Oog al de begintune en jingles in. "Toch is het beter om nu al een opvolger te zoeken en niet te wachten op het moment dat ik dit niet meer kan doen", vertelt hij.

Gezocht: nieuwe stem voor NOS Met het Oog op Morgen

Al sinds het begin, in 1976, wordt de tune van Het Oog ingesproken door Hans Hogendoorn. In februari 2024 doet hij dat voor het laatst. Zijn opvolger wordt gezocht via een publiekswedstrijd. En jij kan meedoen! Via nos.nl/destem kan je jouw stem inspreken over de beroemde tune van Het Oog: Gute Nacht Freunde.

De vakjury, bestaande uit Rob Trip, Fleur Wallenburg, Bart Leferink en Fernando Halman, kiest de winnaar die op 10 februari 2024 in een speciale uitzending van NOS Met het Oog op Morgen bekend wordt gemaakt.

Doe hier mee

(Werkt de knop niet? Ga dan naar www.nos.nl/destem)

Ster advertentie
Ster advertentie