Cultuur & Media
KRO-NCRV

'Prins Harry heeft levenslang'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Prins Harry heeft levenslang'

De Britse tabloids staan er vol van: Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle willen een kleinere rol binnen het Britse koningshuis. Het stel worstelt al langer met de paparazzi en hoopt met deze stap een ander leven te kunnen leiden. Talpa-directeur Paul Römer uit daarover zijn twijfels in Spraakmakers: "Al gaat hij in een hutje in Siberië wonen, dan nog staat hij dagelijks in de Engelse tabloids. Hij heeft levenslang."

"Hij denkt nu aan de druk van de media te ontvluchten, maar dat gaat natuurlijk niet lukken. Podcastmaker Gijs Groenteman voegt daaraan toe dat dat het lastige van de media is. "Je weet nooit wanneer de geilheid opsteekt en gaat luren." Er zou een wonder moeten gebeuren wil de interesse van het volk afnemen. "Dat is nog nooit gebeurd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wrevel binnen familie

Groenteman denkt dat ook de geschiedenis van de familie een rol speelt. "Hij is een zoon van zijn moeder. Daar zit misschien ook nog wrevel over hoe zijn oma zijn moeder heeft behandeld in de positie die zij had." Ook het ontbreken van loyaliteit aan Diana heeft hierop invloed. "Wat dat betreft is het een mooi Shakespeareaans drama."

Ster advertentie
Ster advertentie