Cultuur & Media
BNNVARA

Patrick Lodiers neemt afscheid van De Nieuws BV: 'Ik voelde mij thuis in elke aflevering'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Patrick Lodiers neemt afscheid van De Nieuws BV: 'Ik voelde mij thuis in elke aflevering'

Patrick Lodiers nam vandaag op geheel eigen wijze afscheid van De Nieuws BV. Hij presenteerde het programma de afgelopen zeven jaar, daarom werden een aantal momenten op een rijtje gezet. En daar kon natuurlijk de nodige muziek niet bij ontbreken.

6 maart 2017 was de dag dat Patrick Lodiers begon bij De Nieuws BV. Naast het lunchprogramma, presenteerde Lodiers ook De Overnachting op NPO Radio 1 voor BNNVARA.

Patrick Lodiers en De Nieuws BV

Wanneer een presentator nieuw is bij een programma, dan hoor je dat terug in de onderwerpen die aan bod komen. Zo kwam Lodiers' liefde voor België naar voren in de rubriek Bellen met een Belg, en sprak hij weken achtereen met mensen die zich inzetten voor vluchtelingenhulp op de Griekse eilanden in Dossier Lesbos.

Bovendien kon er geen uitzending van De Nieuws BV voorbij gaan zonder Nederlandstalige plaat. Voor de redactie van De Nieuws BV was dat onderdeel van het nieuwe ochtendritueel: de discussie over de plaat. Daarover zegt hijzelf, "dat is toch geen discussie? Dat is van levensbelang!"

De afscheidsuitzending van Patrick Lodiers

Na een aaneenschakeling van archiefmateriaal, besloot Lodiers zijn laatste uitzending van De Nieuws BV met een speech op het nummer The Last Waltz van The Band. "Ik ben groot fan van The Band, en The Band staat vandaag voor iets groters. Het is namelijk een groep die muziek maakte met ingrediënten van de vele genres waar ze van hielden. (...) Wat ze zelf een 'melting pot' noemden, met onwaarschijnlijk mooie uitkomsten. Dit programma is dat ook."

De mix van nieuws, achtergronden, humor, enzovoort is de reden dat Lodiers zich thuis voelde bij De Nieuws BV, zegt hij: "In elke aflevering." Tegen de luisteraars zegt Lodiers: "Dit was mijn last waltz, but that doesn't mean the party is over. (...) Lief publiek, ik ga kijken waar ik nog meer kan dansen, het liefst met jullie."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie