Binnenland

Patrick Lodiers nieuwe presentator op NPO Radio 1

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Patrick Lodiers nieuwe presentator op NPO Radio 1

Patrick Lodiers begint vandaag op NPO Radio 1 als de nieuwe presentator van De Nieuws BV, naast Willemijn Veenhoven.

Lodiers verruilt zijn werk als tv-presentator voor zijn oude liefde voor de radio. Elke doordeweekse dag is hij tussen 12.00 en 14.00 uur te horen in De Nieuws BV van BNNVARA.

Optimistisch en fris

"De Nieuws BV is een heel gevarieerd programma", zegt Lodiers over zijn keuze. "Met Roelof van de Redactie, de Druktemakers, het Lagerhuis, Bureau Sport is het een bijzonder club mensen waar de energie vanaf spat. Die energie maakt dat het programma een bijzondere toon heeft. Het is optimistisch en fris en dat allemaal onder de bezielende leiding van Willemijn. Fantastisch om nu naast haar te gaan zitten. Ik luisterde altijd al naar haar, maar nu kan ik er ook naar kijken. En natuurlijk heel veel van leren."
Eerder vormde Willemijn Veenhoven een duo met Felix Meurders en Eric Corton. "Het is een eer om in de voetsporen te mogen treden van Felix en Eric. Dat zijn echt twee radio-grootheden. Samen met Willemijn Veenhoven wil ik nu een bijzonder duo op de zender gaan vormen."

Buitenlandse verhalen

Heeft Lodiers wensen als het gaat om De Nieuws BV? "Jawel, ik hoop op meer buitenlands nieuws, buitenlandse verhalen en inspiratie uit het buitenland. Zo kunnen we het programma uitbouwen tot een echte multinational."
Patrick Lodiers is fervent luisteraar van NPO Radio 1, vertelt hij. “De Overnachting is natuurlijk een favoriet van me (hij presenteerde het programma tot 2014). Het is fantastisch mooi om een uur aan iemands lippen te kunnen hangen. Maar ook Kamerbreed en natuurlijk Langs De Lijn, daar luister ik vaak naar. Standpunt.nl met tikkie-takkie interviewer Sven Kockelmann vind ik ook heel goed. En laten we Met Het Oog Op Morgen niet vergeten natuurlijk.'
De Nieuws BV is elke werkdag te horen van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1.
Ster advertentie
Ster advertentie