Cultuur & Media
KRO-NCRV

Roadtrip Nederland: 'Pak een keer de afslag 16 van de A6!'

foto: Roy Heerkensfoto: Roy Heerkens
  1. Nieuwschevron right
  2. Roadtrip Nederland: 'Pak een keer de afslag 16 van de A6!'

Deze week openen veel vakantielanden de grenzen, maar Spraakmakers blijft voor nu in Nederland. Verslaggever Roy Heerkens maakt een roadtrip langs de onontdekte pareltjes van ons land en komt uit bij boswachter Harco Bergman: "Pak een keer de afrit 16 van de A6!"

Verhalen van Spraakmakers: vakantie in eigen land – deel 2

Gepassioneerd vertelt hij over de schoonheid van de polder. Het Kuinderbos is gebouwd op zilte zeebodem en is het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder.

In de boomtoppen van het bos laat hij verslaggever Roy de vogels horen en zien. "Je kunt ze beter horen zingen vanaf hier."

Verslaggever Roy Heerkens in de Noordoostpolder

Op de Kuinderplas kun je met een roeiboot naar een vlot. Daar waan je je even alsof je op een Zweeds meer vaart. "Wat is er nou mooier dan een avontuur op een vlot en in de verte nog de zon zien ondergaan?", vraagt de boswachter zich af. "Er komt ook weer mooi weer aan!"

Verhalen van Spraakmakers: vakantie in eigen land – deel 1

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie