Naar homepage
Cultuur & Media

Wende: 'Ik kan steeds beter omgaan met de angsten die ik heb'

foto: Wendefoto: Wende
  1. Nieuwschevron right
  2. Wende: 'Ik kan steeds beter omgaan met de angsten die ik heb'

Zangeres Wende Snijders komt in september met het vervolg op haar eerste succesvolle editie van Wende’s Kaleidoscoop in 2018. Daarnaast is ze nu bezig met de opnames voorde vierdelige dramaserie I.M., waarin zij de rol speelt van Connie Palmen, de schrijver van het gelijknamige boek. De zangeres is te gast in Kunststof.

Quote

Ik ben wel bang, maar ik ga er niet in mee. Ik trouw er niet mee als het ware

Wende

"Kunstvormen in elkaar laten overlopen, spanning opzoeken, nieuwe werelden ontdekken; het loopt als een rode draad door mijn leven", vertelt Wende. "Ik ben wel iemand die mijn angst durft te voelen en dan te zeggen, met behulp van vrienden en familie, 'doe toch maar'. Dus het is niet zo dat ik geen angst heb, helemaal niet."

Wende is niet zozeer haar angsten kwijt, maar ze heeft ze meer omarmd. "Ik kan steeds beter omgaan met de angsten die ik heb. Maar inderdaad, ze zijn niet weg. Niets menselijks is vrij vreemd in die zin. Mijn eerste impuls is onderdrukken, wegduwen en overschreeuwen, maar dat is ook een hele eenzame exercitie. Ik werd er ook niet per se gelukkig van."

Ouder worden

De zangeres vindt het leven alleen maar leuker naarmate ze ouder wordt. "Ik kan nu veel beter begrijpen dat ik als mens en als maker geïnteresseerd ben in de grote gebeurtenissen van het leven, om daar vervolgens muziek, liedjes en shows in samenwerking met anderen van te maken."

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie