Cultuur & Media
AVROTROS

Lieuwe van Gogh: 'Droom om Van Gogh-museum te kopen en parkeergarage van te maken'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Lieuwe van Gogh: 'Droom om Van Gogh-museum te kopen en parkeergarage van te maken'

Kunstenaar Lieuwe van Gogh stopte vorig jaar met zijn baan als kok en stortte zich volledig op de schilderkunst. Niet zonder resultaat: met Pinksteren had hij zijn tweede solo-expositie, in de Hallen in Amsterdam. In MISCHA!, deze zomer gepresenteerd door Redouan Ait Ouarg, vertelt hij over zijn kunst, en het leven na het overlijden van zijn vader, Theo van Gogh.

#297 - Redouan in gesprek met Lieuwe van Gogh - MISCHA!

Met de spuitflesjes die hij gebruikte in de keuken maakt hij nu zijn schilderwerken. Zijn doel? Eén miljoen verdienen met zijn kunst. "Ik kan geen exacte nummers geven maar we zijn steady op weg", aldus Van Gogh. "Het was in het begin een hobby, toen werd het een obsessie. Ik zie dat er een stijgende lijn in zit, hoewel ik erg kritisch ben."

Dikke middelvinger

Van Gogh is verre familie van de schilder Vincent van Gogh. "Ik ben eraan verbonden, maar dat voelde nooit zo. Het is een droom om op mijn 93e het Van Gogh-museum te kunnen kopen, om er dan een parkeergarage van te maken", eindigt hij grappend. Zijn website, The Real Van Gogh, is een "dikke middelvinger" naar het museum. Maar over een samenwerking in de toekomst zegt hij ook: "Ik sluit niks uit."

#297 - Redouan in gesprek met Lieuwe van Gogh - MISCHA!

Redouan Ait Ouarg, bekend van de programma's De Straten van Amsterdam en De Zwoele Stad (AT5), vervangt presentator Mischa Blok tijdens haar vakantie en presenteert drie weken lang MISCHA! op Radio 1, tussen 1 en 2 's nachts. Gesprekken luister je op de vertrouwde plek van MISCHA! in je podcastapp, bijvoorbeeld in Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie