Cultuur & Media
NOSNTR

Het videodagboek van Anne Frank

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het videodagboek van Anne Frank

Wat als Anne Frank in plaats van een dagboek een camera had? Dat is de vraag die de Anne Frank Stichting heeft gesteld. Samen met Every Media werd een vlogserie gemaakt waarin Anne Frank gevolgd wordt. De eerste aflevering van het videodagboek verscheen vandaag op YouTube.

Het videodagboek van Anne Frank

Het videodagboek bestaat uit vlogs waarin Anne Frank, gespeeld door de 13-jarige Luna Cruz Perez, over gedachten en gevoelens in het Achterhuis vlogt. Ze vertelt over de oorlog en hoe het is om ondergedoken te zitten.

Net als in het papieren dagboek. Alles wat in de vlogs te zien is, is dan ook gebaseerd op het oorspronkelijke dagboek. Het doel van de volgs is om jongeren opnieuw te betrekken in het verhaal van Anne Frank met een moderne vertelmethode.

Onderduiken

In de eerste aflevering krijgt Anne de camera waarmee ze gaat vloggen en vertelt ze dat ze met haar familie, ouders Otto en Edith en zus Margot, gaat onderduiken. In het Achterhuis, waar de familie ondergedoken zat, kwamen ook Auguste en Hermann van Pels met hun zoon Peter, en Fritz Pfeffer te schuilen. Het videodagboek eindigt op 4 augustus 1944, de dag van de arrestatie van Anne en de zeven andere onderduikers en twee van hun niet-Joodse helpers.

In totaal zijn er 15 afleveringen gemaakt. Iedere week verschijnen nieuwe afleveringen op maandag en op donderdag. De laatste aflevering komt op 4 mei online. Ook zijn er educatieve video’s gemaakt, om duidelijk te maken dat het om een waargebeurd verhaal gaat en om de thema’s die in het videodagboek naar voren komen extra te benadrukken.

Ster advertentie
Ster advertentie