Cultuur & Media
KRO-NCRV

Presentator Daan Boom heeft keuzestress

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Presentator Daan Boom heeft keuzestress

Het lijkt een typisch millennial-ding: keuzestress. Ook presentator en theatermaker Daan Boom, bekend van Streetlab, heeft er last van. Waar dat door komt? "Ik ben constant aan het vergelijken. Je ziet alleen de leuke dingen van elkaar, de minder leuke dingen niet."

Alles is zichtbaar online, van zowel influencers als vrienden. "Je denkt dat moet ik ook, dat wil ik ook." Het probleem is dat de negatieve kanten van het leven zelden te zien zijn. "Ik heb zelf constitutioneel eczeem, dat zal ik niet posten."

Daarnaast is er heel veel mogelijk. "Dat zie ik ook bij leeftijdsgenoten. Die hebben drie studies gedaan en weten nog steeds niet wat ze willen."

De eerste

De keuzestress loopt als een rode draad door Booms eerste theatervoorstelling, toepasselijk getiteld De eerste. Boom zingt, danst, speelt piano, rapt en voert een heuse illusionistenact op. "Ik kon niet kiezen. Ik kan veel verschillende disciplines, waar je veelal geen fuck aan hebt in het dagelijks leven. Maar in het theater wel."

Quote

Als Tino Martin begint met rappen, dan moet mij dat ook lukken

Daan Boom

Doordat alles mogelijk is, zit er veel in de voorstelling. "Ik ben snel aangestoken door de dingen om me heen. Als Tino Martin begint met rappen, dan moet mij dat ook wel lukken." En dus nam Boom een rap op, met niemand minder dan René Froger, die hij nog kent uit het televisieprogramma Maestro. "Ik heb hem nu weer gebeld, want je hebt toch aandacht nodig."

Dansen als je vader

Booms generatie is er bij uitstek een die bezig is zich goed te profileren. "Mijn generatie danst ingetogen. Als mijn vader dan losgaat op het wijkfeest, dan schaam ik me daarvoor. Maar ik vind het ook heel tof dat hij dit durft en doet." En dus danst Boom in het theater net als zijn vader.

Nog zo'n typisch generatiedingetje is de telefoon die altijd en overal aanwezig is. "Het is frustrerend hoe vaak ik mijn telefoon pak. Als ik 'm vergeet dan voel ik aan mijn broekzakken als een soort junkie." Het is de alom aanwezige angst om iets te missen. "Het pijnlijke is dat je dan juist dingen mist."

Daan Boom over zijn voorstelling 'De Eerste'

Ster advertentie
Ster advertentie