Cultuur & Media
AVROTROS

Sander Schimmelpenninck komt met twee boeken: non-fictie én een roman

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Sander Schimmelpenninck komt met twee boeken: non-fictie én een roman

Sander Schimmelpenninck is bekend als podcastmaker en Volkskrant-columnist, maar gaat dit jaar ook twee boeken schrijven. "Je moet jezelf blijven uitdagen", zegt hij in Humberto met Renze Klamer.

Sander Schimmelpenninck komt met nieuwe serie: 'Sander en de Kloof'

"Ik ga wat meer tijd nemen voor de diepte", legt Schimmelpenninck uit. Maar hij waarschuwt: "Ik ben nog te onzeker om erover te praten. Ik denk dat ik twee boeken ga schrijven: een non-fictie boek en ik wil mij ook wel eens wagen aan een roman. Dat wordt natuurlijk geheid een drama, want dat kan ik natuurlijk helemaal niet."

Al zeven jaar columnist

"Ik dat wel eens wil proberen, een roman. Ik ben als columnist wel een beetje journalistiek, wat ik al zeven jaar doe. En ja, je moet jezelf blijven uitdagen." Schimmelpenninck laat weten dat hij al een verhaallijn in gedachten heeft, maar het nog te eng vindt om daar meer over te delen.

Ondertussen is Schimmelpenninck vanaf komende week te zien met een nieuwe serie waarin hij onderzoekt waarom de kloof tussen arm en rijk in Nederland nog steeds bestaat, en zelfs groter wordt. Kortom: de vermogens- en kansenongelijkheid in ons land wordt aan de kaak gesteld. Sander en de Kloof is vanaf donderdag 20 januari zes afleveringen lang te zien op NPO3 om 20:30 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie