Cultuur & Media
KRO-NCRV

'Aan bikini voor honden ging slechts een half uurtje brainstormen vooraf'

foto: Hunkemöllerfoto: Hunkemöller
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Aan bikini voor honden ging slechts een half uurtje brainstormen vooraf'

Waar ben jij vandaag al in getrapt? De kans is groot dat je niet door een vriend, collega of familielid beet bent genomen, maar door een marketingafdeling. Want op 1 april probeert vrijwel elk bedrijf op een creatieve wijze de aandacht naar zich toe te trekken. Op Stand.nl vindt 69% van stemmers dat 1 april is gekaapt door de commercie.

In Spraakmakers vertelt woordvoerder Tessa Bruins over de 1-aprilgrap van lingerieketen Hunkemöller. Daar zijn geen maandenlange brainstormsessies vooraf gegaan. Het bedrijf introduceerde een zogeheten dogkini: een bikini voor honden.

"Er goed uitzien op het strand is iets waar we ons het hele jaar lang druk over kunnen maken, maar wat dacht je van je hond?", zo schrijft Hunkemöller. ''Rekeninghoudend met ieder geslacht en verschillende rassen, zal de dogkini collectie bestaan uit zowel bikini’s als shorts voor honden.'' De grap is in een half uurtje brainstormen tot stand gekomen, vertelt Bruins. ''Vervolgens zijn we met het stofje van een van de bikini’s uit onze zomercollectie naar een kleermaker in Hilversum gegaan. Daar hebben we het laten vermaken.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prut

Retaildeskundige Paul Moers echter is niet altijd even gecharmeerd van bedrijven die zich wagen aan 1-aprilgrappen. Hij ergert zich vooral aan bedrijven die helemaal niet grappig zijn. "Ik sta versteld van de hoeveelheid flauwe grappen. Hunkemöller met de dogkini, het is allemaal prut. Over het algemeen vind ik de 1 april grappen van bedrijven in Nederland ongelooflijk flauw. Als het niet lukt, blijf er vooral vanaf en laat het aan de mensen zelf over." Komiek Ronald Snijders heeft er géén moeite mee dat bedrijven ook inspringen op 1 april. "Hoe meer grappen, hoe beter'', reageert hij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie