Cultuur & Media
KRO-NCRV

Roos Abelman vervangt tijdelijk Ghislaine Plag in Spraakmakers

foto: Tim Knol
  1. Nieuwschevron right
  2. Roos Abelman vervangt tijdelijk Ghislaine Plag in Spraakmakers

Roos Abelman start maandag 11 april als presentator van Spraakmakers (KRO-NCRV) op NPO Radio 1. Ze neemt hiermee tijdelijk het stokje over van Ghislaine Plag die eerder al heeft aangekondigd een sabbatical te nemen. Carl-Johan Zwart blijft het vaste gezicht op de vrijdag.

Presentator en journalist Roos Abelman (1976) heeft ruime ervaring op radiogebied. Ze begon haar carrière bij NH Media als radioverslaggever. Daar deed ze onder andere verslag van de nasleep van de moord op Pim Fortuyn, de brand bij het cellencomplex op Schiphol, verschillende moordzaken en het eerste publieke optreden van koningin Maxima en Willem-Alexander als stel. Ook heeft ze als verslaggever, programmamaker en presentator voor diverse televisieprogramma's gewerkt. De afgelopen jaren was Abelman de vaste stem van de middagshow bij BNR Nieuwsradio.

'Journalistiek hoogwaardig niveau'

"Roos Abelman heeft bewezen een goede anchor te zijn met haar ervaring bij BNR. Ze heeft het talent om op een journalistiek hoogwaardig niveau een goede ochtendshow neer te zetten", aldus René Sommer - hoofdredacteur journalistiek a.i. KRO-NCRV.

"Spraakmakers is een fantastisch programma en de mogelijkheid om dat te mogen presenteren pak ik met beide handen aan", zo laat Roos Abelman weten.

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie