Cultuur & Media
KRO-NCRV

Wat weet jij van de American Music Awards, radiozenders en het bouwvakkerspensioen? Speel de Nationale Nieuwsquiz!

foto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat weet jij van de American Music Awards, radiozenders en het bouwvakkerspensioen? Speel de Nationale Nieuwsquiz!

Test iedere vrijdag je nieuwskennis bij NPO Radio 1 in de Nationale Nieuwsquiz van Spraakmakers. Welke zangeres won afgelopen weekend zes prijzen tijdens de American Music Awards? Welke zender is nu de best beluisterde radiozender van Nederland? En met hoeveel procent gaat het bouwvakkerspensioen omhoog? Test je nieuwskennis!

Speel mee op de radio

De Nationale Nieuwsquiz is onderdeel van het programma Spraakmakers (KRO-NCRV) en wordt elke dag uitgezonden tussen 11:15 en 11:30 uur. Wil je ook meespelen op de radio? Geef je dan op. De nieuwskenner van de week wint 300 euro!

NPO Radio 1 studio

Als je deelneemt, krijg je meteen een uniek kijkje in de keuken van de radio. Je wordt namelijk ontvangen in de studio waar alle NPO Radio 1-programma’s worden uitgezonden. Je ziet de redactie van Spraakmakers aan het werk (niet te dichtbij, anders zie je de antwoorden van de quiz) en natuurlijk kun je je nieuwskennis eens echt laten testen door presentatoren en quizmasters Ghislaine Plag, Roos Abelman of Carl-Johan de Zwart.

Praat mee met Stand.nl in de Spraakmakers Community

Niet alleen luisteren, maar ook meepraten? In de Spraakmakers Community kun je reageren op de stelling en als je wil sturen we je als eerste een nieuwsbrief met de stelling. Tot 10.00 kun je ook bellen met het gratis telefoonnummer 0800-1101 Aanmelden kan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie