Buitenland
NOS

Meer dan 100 doden in China door coronavirus, eerste besmetting in Duitsland

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Meer dan 100 doden in China door coronavirus, eerste besmetting in Duitsland

In China zijn nog eens 25 mensen overleden aan het coronavirus. Daarmee komt het aantal doden op 106, melden Chinese autoriteiten. Duitsland is het tweede Europese land waar het virus is opgedoken.

In de Hubei, de Chinese provincie waarin de stad Wuhan ligt waar het virus vorige maand uitbrak, vielen 24 doden. Hubei is volledig afgesloten van de buitenwereld. In heel China is het aantal mensen dat besmet is gestegen naar meer dan 4500.

In Peking werd één dode gemeld. Volgens correspondent Sjoerd den Daas wordt het nieuws gemengd ontvangen in de Chinese hoofdstad. "Het komt natuurlijk wel hard aan in de zin van: dit wordt wel spannend nu. Maar tegelijkertijd is het geen verrassing. Dus mensen zeggen ook: dit zat er aan te komen", vertelt hij in het NOS Radio 1 Journaal.

Correspondent Sjoerd den Daas over eerste corona-dode in Beijing: 'Iedereen wist dat dit er aan kwam

Eerste Duitser besmet

In Duitsland werd gisteravond de eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een man in het district Starnberg in Beieren, meldt het ministerie van Volksgezondheid in München.

Volgens een speciale eenheid die zich met het virus bezighoudt, verkeert de patiënt in goede toestand. "Hij wordt in de gaten gehouden en is geïsoleerd." Mensen die nauw contact met hem hebben gehad, worden geïnformeerd.

Een woordvoerder van het ministerie benadrukte dat het risico voor de Beierse bevolking om besmet te raken momenteel laag is. Het ministerie belegt vandaag een persconferentie.

Het virus verspreidt zich tot nu toe vooral in China. In Europa was het virus tot nu toe alleen in Frankrijk vastgesteld. Daar staat het aantal besmettingen sinds vrijdag op drie. De patiënten waren alle drie in China geweest.

Correspondent Eefje Rammeloo is net teruggekomen in haar woonplaats Shanghai. Ze vertelt dat de stad stiller is dan normaal:

Correspondent Eefje Rammeloo: 'Shanghai is een verdoofde stad geworden'

Ster advertentie
Ster advertentie