Buitenland
NOS

China verlengt vakantie van bevolking in strijd tegen corona-virus

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. China verlengt vakantie van bevolking in strijd tegen corona-virus

De Chinese autoriteiten hebben de vakantie ter gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar in het hele land met drie dagen verlengd. De maatregel moet verdere verspreiding van het nieuwe corona-virus tegengaan. Het dodental is inmiddels opgelopen tot tachtig.

Hoogleraar virologie Johan Neys over de ontwikkeling van een corona-vaccin

De vakantie duurt eigenlijk tot en met donderdag, maar is nu verlengd tot en met het weekeinde. Dat moet voorkomen dat veel vakantiegangers de komende dagen terug naar huis gaan en het virus onderweg verspreiden.

Eerder werden al verschillende steden afgesloten van vervoer per vliegtuig, trein en auto. Zaterdag was het Chinees Nieuwjaar, de reden dat honderden miljoenen mensen op pad gingen.

Correspondent Sjoerd den Daas over het corona-virus

Het aantal besmettingen in China met het longvirus is volgens de laatste cijfers gestegen naar 2744. In andere landen, zoals de Verenigde Staten, Frankrijk en Japan, zijn nog eens ongeveer vijftig mensen besmet.

De Chinese stad Wuhan, waar het virus eind vorige maand uitbrak, is uit voorzorg al dagen vrijwel helemaal afgesloten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Verenigde Staten en Frankrijk hebben aangekondigd dat ze staatsburgers uit Wuhan gaan evacueren. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken wil niet zeggen of het ook plannen daartoe heeft. Waarschijnlijk komt het RIVM vandaag met een advies over mogelijke gezondheidsmaatregelen.

Ster advertentie
Ster advertentie