Buitenland
NOS

Oekraïne en Rusland onderhandelen aan grens van Belarus

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oekraïne en Rusland onderhandelen aan grens van Belarus

De onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne beginnen deze ochtend, melden het Russische staatspersbureau Tass en de Oekraïense krant Pravda. Het was volgens deze media de bedoeling dat de delegaties afgelopen avond al contact met elkaar hadden, maar dat bleek logistiek niet mogelijk.

De gesprekken vinden plaats in Belarus, maar de precieze locatie is niet bekendgemaakt. Volgens Pravda zal een regeringsdelegatie van Belarus als waarnemer deelnemen aan het gesprek.

NOS-correspondent Geert Groot Koerkamp verwacht niet dat de onderhandelingen veel gaan opleveren, vertelde hij in het NOS Radio 1 Journaal.

Bekijk hier het gesprek met correspondent Geert Groot Koerkamp

Volgens de Oekraïense president Zelensky zijn er voorafgaand aan de gesprekken geen voorwaarden gesteld.

'Belarus gaat militairen sturen'

Belarus treft ondertussen voorbereidingen om militairen te laten deelnemen aan de Russische invasie van Oekraïne. Dat meldt The Washington Post op basis van een anonieme Amerikaanse overheidsfunctionaris. Ook het Oekraïense persbureau UNIAN schrijft over de voorgenomen Belarussische militaire inzet.

Het Russische leger is vanaf het grondgebied van Belarus Oekraïne binnengevallen en voert aanvallen vanuit Belarus uit op Oekraïne. Maar voor zover bekend waren er nog geen Belarussische militairen betrokken bij de Russische invasie.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie